Среща 17 и 18 октомври 2020 г.

Филм на журналистката Светослава Рудолф за Гешевият род

"През лятото на 2020 г. журналистката Светослава Рудолф засне филм в две части за Гешевия род. Филмът пресъздава история на рода от неговото възникване около 1760 г. в с. Извор, Босилеградско, прехвърлянето в с. Годлево през 1835 г., борбите против османците; участието на Гешеви в революционното движение, в борбите за национално освобождение и обеднение. Показани са видни представители на рода и техните народополезни инициативи и действия."

Виж повече
Следващата 23 юни 2018 г.

Снимки от среща на рода на 23 юни 2018 г.

От името на координационната група имам честта и удоволствието да Ви известя за следното:
1. Следващата среща на рода ще се проведе на 23 юни 2018 г. (събота) при нашия братовчед Асен Крайнов в "Асенова къща" в с. Годлево. За тези, които живеем извън района на Годлево-Разлог, ще наемем за спане и съседния хотел "Припеците". Осигуряването на ракията и виното за срещата ще е по сегашната схема - доставят се от организаторите. Ще се постараем да осигурим за нашето настроение да ни пеят нашите братовчеди от МФГ "Годлевски Великден" и народните певици Елена Колчева ( по майка Гешева) и Надежда Янкова Гешева (по мъж Бойчева)

Виж повече
Плоча на свещеник Партений Гешев

180-годишнината от рождението на свещеник Партений Гешев

На 25 февруари 2017 г. в с. Годлево , Разложко и на 26 февруари 2017 г. в с. Братаница, Пазарджишко се състояха тържествени чествания с литургии и откриване на паметна плоча по повод 180- годишнината от рождението на свещеник Партений Гешев. Литургията в с. Годлево беше водена от Неврокопския митрополит Серафим, а в с. Братаница - от Константийския епископ Яков. За поставянето на паметната плоча в с. Годлево репортаж показа Благоевградската телевизия, а в специално предаване проф. Гешева и о.з. полк. Петър Гешев разказаха за живота и делото на свещеник Партений. За честванията в двете селища направихме дискове с видеофилм и със снимки, основна заслуга за което има Таки Такев, съпруг на Марияна Георгиева Гешева.

Виж повече
Снимки от поредната среща

Снимки от поредната среща на рода в с. Годлево

На 26 юни 2017 г. се проведе четвъртата годишна среща на Гешевия род в с. Годлево, Разложко. Присъстваха около 130 възрастни и десетина деца.

Виж повече

Новата песен на МФГ „Годлевски Великден” и Райна – „Конче си изведох” се превърна в поредния хит на групата

Книгата за Гешевия род

Книгата за Гешевия род срещна небивал интерес

Издадената през 2016 г. книга за Гешевия род, чиито автори са нашите братовчеди проф. д-р Йорданка Гешева и о.з. полк. Петър Гешеви, се посрещна с голям интерес от представителите на рода.

Виж повече